88 599-330 | 06 30 811-5188 iskola@szentkiralyszabadja.edu.hu

     Február 24-én  rendeztük meg iskolánk  tornatermében  a Szülők-Nevelők Bálját, ahol hajnalig  – Pogasits István zenéjére – több mint 160-an mulattunk együtt.

     Külön megtiszteltetés, hogy rendezvényünkön – meghívásunkat elfogadva –   részt vett Szentkirályszabadja polgármester asszonya,  Pál-Gyarmati  Katalin  is.

     Kádár Renátó főszervező pedagógus köszöntötte a megjelenteket és elmondta, hogy hagyományainkhoz hűen  – idén is – a rendezvény teljes bevételét a diákokra fordítjuk. Renátó bácsi ismertette, hogy az  előző évi báli bevételt   az iskolai udvar fejlesztésére, valamint  a tanulók aktív szabadidős tevékenységének és sportéletének színesítésére költöttük: elkészült a távolugró gödör  és a kisikolások kedvence, a homokozó; Horváth Henrietta tanárnő ugróiskolát és egyéb színes, fejlesztő játékokat varázsolt  a szürke betonra, illetve a tanév kezdetére 8 új számítógépes, internettel rendelkező munkaállomást (laptopokkal, asztalokkal és székekkel) tudtunk kialakítani  a fenntartó Veszprémi Tankerületi Központ és a START Sportegyesület segítségével.

     Az  est a városlődi Pergő-Rozmaring Táncegyüttes hagyományos megnyitó báli táncával, a palotással – a művészeti  vezetők,  Petres Ákos és Petresné Reiter Andrea koreográfiájával – kezdődött. A 2022-ben harmadik  arany minősítését is megszerző, Pro Cultura Minoritatum Hungariae” Díjjal kitűntetett, a Veszprém Vármegyei Értéktárba is bekerülő táncegyüttes idén már harmadik alkalommal támogatta fellépésével iskolánk jótékonysági bálját.

     Az est folyamán fellépett még  – szintén állandó báli résztvevőként – a  Mai Nők Klubja.  Zenés-táncos produkciójuk premier bemutatója nagy közönségsikert aratott.

     Örömmel tapasztaltuk, hogy idén is  – több jókedvű baráti társaság – jelmezben  jelent meg.  

     Éjfélkor közel 200 tombolatárgyat és értékes ajándékcsomagot sorsolhattunk ki. Támogatóink révén több fődíj  – 30 perces balatoni sétarepülések és 2 napos romantikus wellness hétvége – is gazdára talált.

     Köszönjük a nagy érdeklődést, a kiemelkedő támogatásokat és a nagylelkű felajánlásokat!   Jó volt megtapasztalni szülők, pedagógusok, támogatók  maximális segítőkészségét.