88 599-330 | 06 30 811-5188 iskola@szentkiralyszabadja.edu.hu

 2022. április 26-án került megrendezésre az Aranybulla 800 történelemvetélkedő döntője a Hriszto Botev Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola könyvtárában.

Iskolánkból több tanuló is indult a 3 fordulós versenyen 2-2 fős csapatokban, de a döntőbe a 7. osztályos Balogh Kevin és Bacchioni Dániel, illetve Fábián Zoltán és Kovács Vince csapata jutott be.

A versenyen a házigazda iskola igazgatóasszonya, Molnárné Staub Ildikó köszöntése után Gugolya Zoltánné Molnár Barbara, iskolakönyvtáros tartott egy nagyon színvonalas, érdekes előadást az Árpád-kori oklevelekről és az Aranybulláról. Ezt követően a nyolc csapat Kahoot! feladatsor megoldásával mérte össze a tudását. Végül pedig a balatoni kecskeköröm legendájához kapcsolódó szövegértéssel zárult a vetélkedő.

Iskolánk tanulói lelkiismeretes készülést követően szépen teljesítettek a 8 meghívott csapat között: Dani és Kevin elsők lettek, Vince és Zoli a 6. helyen végeztek.

Nyereményeik a jól megérdemelt kikapcsolódást segítik majd: bobozhatnak Balatonfűzfőn és kalandozhatnak a Sobri Jóska kalandparkban.

Gratulálunk a fiúknak!

                                                                                                        Horváth Henrietta

                                                                                                          történelemtanár